אם לא עלינו נפטר לכם הורה, אב או אם, לאחר שקמים מהשבעה, מתחילים הדיבורים על חלוקת הירושה. ובעניין זה, יש כמה טעויות שעלולות להיעשות ולבסוף התוצאה היא הפסד כספי הירושה באופן חלקי או מלא. במה דברים אמורים? עורך דין ירושה מומלץ עונה.
האם גם אתם מתנהלים ללא עורך דין ירושה?
האוכלוסייה של ישראל ושל העולם כולו הולכת ומתבגרת, מה שמביא יותר ויותר יורשים לעסוק בסוגיות אלו ואף להיכנס לוויכוחים ומריבות מיותרות ולפעמים להפסיד את הכול.
האם גם אתם נמצאים כרגע במצב של חלוקת הירושה?
על 3 טעויות של יורשים ואיך להתגבר עליהן בהצלחה – במאמר שלפניכם.
מוזמנים לקרוא, ליישם ולשתף.
- הירושה שנופלת לידכם יש לה היבטים משפטיים רבים, כמו: העברת בעלות מעיזבון המנוח (עיזבון הוא שם כולל לזכויותיו וחובותיו של המנוח) ליורשים וכן רישום בטאבו, מיסוי, העברת מניות המנוח לרשות היורשים, העברת כספים מחשבון הבנק של המנוח – בארץ או מחשבון בחוץ לארץ, השכרת נכס מהירושה לפני כניסה לתוקף של צו הירושה ועוד. להתנהל ללא ייעוץ משפטי בעניינים הללו זה אפילו רשלנות…
להתייעץ עם עורך דין ירושה מומלץ עוד בטרם הפטירה
- כאשר ההורה שנפטר לא הותיר צוואה, רשם הירושות נותן צו ירושה שבעצם מוריש את עיזבון הנפטר לילדיו בהתאם לחוק הירושות. אולם כאשר מתגלע וויכוח בין היורשים, חלקם יכולים לטעון שהמנוח הכין צוואה וכדומה, במקרה כזה אם יש התנגדות לצוואה והמצב לא פתור, בית המשפט ממנה מנהל עיזבון שמנהל את הדברים בשליחות בית המשפט ועל פי החלטותיו. מנהל העיזבון לאו דווקא ייטה לצד הטענה שלכם, הוא יכול גם להגיש לבית המשפט בקשה להנפיק ביטול צו ירושה וכך תפסידו הכול. מניסיוננו, כאשר יש התערבות חיצונית, שני הצדדים יוצאים לא מרוצים. ולכן ההמלצה היא, קודם כל לא להגיע למבוי סתום בוויכוח על הירושה. זו עצה פרקטית ורווחית נטו, לא ניסיון של הטפת מוסר… ותמיד עדיף שיהיה עורך דין ירושה מומלץ מטעמכם, שמקובל על כל הצדדים, מאשר הכתבה חיצונית ובעיקר אם יש לו לעורך הדין הסמכה ויכולת לגשר.
- אם אתם קוראים שורות אלה לפני פטירת ההורה, אולי התמזל מזלכם, כי העצה השלישית שלנו היא שלהתייעץ עם עורך דין ירושה מומלץ עוד לפני פטירת ההורה (אומרים שהפטירה היא הדבר הכי צפוי בחיים…) ולנסות להשפיע על ההורה להתנהל על פי המלצת עורך הדין לגבי הדרך הנכונה להעביר לילדים את נכסי ההורים ולמנוע מריבות שיכולות להימשך על פני שנים… האופציות הקיימות הן: העברת הנכסים לילדים כמתנה, צוואת יחיד, צוואה נוטריונית, צוואה הדדית או התנהלות לפי סדר הקדימויות של חוק הירושות כלומר לא לערוך צוואה כלל. כל מקרה צריך להישקל לגופו של עניין, לפי הנכסים הקיימים ועוד.
עורך דין ירושות – לסיכומו של דבר
יותר ויותר אנשים עוסקים היום בסוגיות של חלוקת ירושה לאחר פטירת הורה, אם לא מתנהלים בזהירות הדבר עלול להיכנס לוויכוחים ומריבות ולפעמים עלולים להפסיד את הכול.
כמו שיכולתם ללמוד מהמאמר, כדי לחלק ירושה באופן היעיל ביותר, חשוב להתייעץ עם עורך דין ירושות מה שיכול למנוע מינוי של מנהל עיזבון על ידי בית המשפט וכן ינחה את היורשים בכל ענייני המיסוי, העברת הבעלות ועוד באופן המיטבי ביותר. כמו כן, אם אתם קוראים את המאמר כשהורים עדיין חיים (עד 120…), נסו להשפיע עליהם להתייעץ עם עורך דין גירושין ודיני משפחה על הדרך הטובה ביותר להעברת הנכסים בבוא העת.
עכשיו תורכם
עד עכשיו הצגנו בפניכם 3 טעויות של יורשים שעלולים להפסיד את כספי הירושה או חלקם. עכשיו הבמה כולה שלכם. האם יש לכם מידע להוסיף מניסיונכם? איזו טעות הייתם מוסיפים מעבר ל-3 הטעויות שהצגנו במאמר? אנא, שתפו אותנו כדי שכולנו נוכל ללמוד ולהתקדם.
הצעד הבא שלכם לחלוקה אופטימאלית של כספי הירושה היא לתאם פגישת ייעוץ אצלנו – במשרד עורך דין ירושות.
רוצים לקבל מאתנו עוד הרבה טיפים מועילים, עצות שוות והדרכה מעשית בדיני משפחה וירושות או בנושא גישור לפני גירושין? תוכלו למצוא עכשיו במאגר המאמרים אצלנו באתר עורך דין ירושה.
בברכה
אייל סייג
עורך דין צוואות מומחה