הסכם גירושין

הסכם גירושין

הסכם גירושין הוא מסמך משפטי המגדיר את כל הסוגיות הקשורות לסיום הנישואין בין בני הזוג. עריכת הסכם גירושין נעשית בין בני הזוג והוא צריך לבטא את ההסכמות שהם הגיעו אליהן.

את ההסכם יש להגיש לאישור בית המשפט, ולאחר מכן הוא יקבל תוקף של פסק דין; דבר המעניק ביטחון לבני הזוג.

גירושין בהסכמה

כאשר בני הזוג יושבים ומדברים על כל הסוגיות, ומגיעים להסכמות, ניתן להגיע לגירושין בהסכמה. זוהי הצורה הטובה ביותר לסיים את הקשר הזוגי. היא תחסוך מאבקים משפטיים, תמנע את כל המצבים הרגשיים שיגיעו בדרך ותפחית את הפגיעה בילדים. באמצעות גירושין בהסכמה יהיה קל יותר לבני הזוג להמשיך לתפקד בתור הורים.

הסכם גירושין בהסכמה דורש רמה גבוהה של בגרות מצידם של בני הזוג. לא תמיד זה קיים – במקרים רבים בני הזוג ממהרים להשחיז סכינים ולהיגרר למאבקים קשים בבתי משפט.

חשוב שתדעו שישנן גם אפשרויות של גישור גירושין. באמצעות הליך גישור ניתן לקדם את ההבנות בין בני הזוג. זה יעלה פחות מעורכי הדין ויסתיים במהירות במקום להיגרר מדיון לדיון בבית המשפט.

עריכת הסכם גירושין

עריכת הסכם גירושין

כאשר לבני הזוג אין ילדים, בדרך כלל ההסכם פשוט. ניתן לסיים את הקשר ביניהם בצורה פשוטה ואין מחשבה על העתיד.אלא אם כן יש להם עסקים משותפים או עניינים כלשהם שעתידים להימשך.

אך כאשר ישנם ילדים, למרות סיום הקשר עדיין לשני בני הזוג אחריות הורית. עדיין על שניהם למלא את תפקיד ההורה בחיי הילדים, ויש כאן סוגיות הקשורות לאפוטרופסות, שהות והסדרי ראייה. וכמובן גם סוגיות כלכליות. לעתים קשה לזוגות המתגרשים לצפות את העתיד, ולהבין אילו בעיות עלולות לצוץ. וזהו היתרון של עורך דין גירושין.

עורך דין העוסק בגירושין יכול לצפות בעיות עתידיות ולסייע לכם להגיע להסכם מיטבי שימנע גם מחלוקות עתידיות. בעצם ההסכם צריך לתת מענה גם לסוגיות העומדות על הפרק כבר בטווח הזמן המיידי, וגם לקחת בחשבון נושאים עתידיים.

למרות כי ההסכם נערך בהתאמה אישית, הנקודות המרכזיות שנראה בהסכם הן:

חלוקת רכוש – אנו מאוד מקווים שהשכלתם לערוך הסכם ממון לפני הנישואין, זה יכול להסיר אבן דרך משמעותית מהגירושין. הרי מחלוקות משפטיות רבות הן בעקבות ענייני הרכוש.

במידה ולא נערך הסכם ממון, נצטרך להחליט כיצד יחולק הרכוש המשותף. זוהי בדרך כלל דירת המגורים ונכסי נדל“ן אחרים אם ישנם, מיטלטלין, כספים, השקעות, זכויות פנסיוניות ועוד.

בהקשר זה אנו ממליצים לכם להתייעץ עם עו“ד משפחה על מנת להבין כיצד בית המשפט צפוי להכריע במידה ולא תגיעו להסכמות.

משמורת על הילדים וזמני שהות – ראשית כל נדגיש כי על פי החוק שני ההורים משמשים כאפוטרופוסים טבעיים עד שהילדים הגיעו לגיל 18, וזוהי כמובן אחריות רבה המתחלקת בין שני ההורים. והמשמעות היא שהם גם צריכים לקבל את ההחלטות בהסכמה.

משמורת על הילדים יכולה להיות משמורת אם, דבר הנחשב לשכיח יותר. אך זוהי יכולה להיות משמורת אב כאשר האם אינה מסוגלת למלא את התפקיד או שוויתרה מרצונה. כיום מקובל מאוד לקבוע הסדר משמורת משותפת, דבר נחשב לפתרון טוב.

יש לציין כי על מנת לקיים משמורת משותפת יש צורך כי ההורים יתגוררו בקרבת מקום, על מנת לאפשר לילדים לקיים את שגרת החיים, ללכת לבית הספר ולכל המסגרות. אם אחד ההורים מתגורר בצפון הארץ, והשני בדרום – לא תוכלו לקיים משמורת משותפת.

זכרו כי עיקרון טובת הילד גובר על כל אינטרס אחר. למעשה ישנה אמנה בינלאומית עליה ישראל חתומה והיא קובעת זו. כך שבמידה ובית המשפט יראה שטובת הילד אינה מתקיימת, הוא לא יאשר את הסכם הגירושין.

מזונות ילדים – סכום המזונות אינו מנותק מהסדרי המשמורת, מכיוון שזה בהחלט משנה את מבנה ההוצאות הישירות על הילדים. כך או כך, חשוב להסדיר את כל הנושאים כלכלת הילדים. יש לקחת בחשבון את כל ההוצאות, לקבוע כיצד הן יתחלקו וכיצד יתבצע התשלום.

הסכם גירושין

הסכם גירושין

מידע זה היה רק טעימה קטנה מתוך המורכבות של הסכם גירושין. חשוב מאוד שיהיה מפורט ומדויק, ולא יתיר פתחים למחלוקות עתידיות. ולכן חשוב לפנות אל עורך דין משפחה מומלץ.

לאחר עריכת הסכם גירושין, יש לאשר אותו בבית המשפט או בית הדין הרבני. הגשת הבקשה דורשת תשלום אגרה. עם הגשת הבקשה יש להגיש גם את ההעתק של ההסכם החתום (את המקורי יש להציג בדיון שיקבע).

בדרך כלל זה עובר בצורה חלקה, אך מכיוון שבית המשפט / בית הדין הרבני מחייב לטובת הילדים, יתכנו מקרים בהם הם יבקשו הבהרות מסוימות. יתכן כי תצטרכו להגיע עם עורך הדין.

עורך דין לענייני משפחה אייל סייג מתמחה בגישור ודיני משפחה. משרדינו יכול לתת לבני הזוג המבוקשים להתגרש את כל מעטפת השירותים המשפטית על מנת לערוך הסכם גירושין.

גם אם ישנם קשיים להגיע להבנות ומתיחויות, באמצעות הליך גישור גירושין אפקטיבי ניתן להתגבר על המכשולים ולהשיג הסכם WIN-WIN אותו נגיש לבית המשפט.

עורך דין משפחה בחולון עוסק במגוון סוגיות לרבות אימוץ ילדים, צוואת וירושות. אפשר למצוא אותנו גם ברשתות החברתיות.

 

הסכם גירושין | עריכת הסכם גירושין

Rate this post

הסכם גירושין

הסכם גירושין
עורך דין מומחה לגירושין

אייל סייג, עורך דין משפחה

בעל משרד בוטיק וניסיון רב בדיני משפחה וירושה.
עוסק בין היתר, בגירושין, משמורת ילדים, מזונות ילדים ומזונות אשה, פירוק שיתוף ואיזון משאבים בין בני משפחה, אפוטרופסות, אימוץ, ילדים חטופים, ידועים בציבור, תביעות אותן ניתן להגיש גם לאחר פסק דין ועוד.

“גם גירושין ניתן להשיג בדרכי שלום בהסכם, בעיקר לטובת ילדים שחווייה קשה עד מאד של סכסוך בין הוריהם ייחסך מהם (בעיקר מעמד של קונפליקט נאמנויות), ובכך ימנעו פצעים/נזקים נפשיים שעלולים להיגרם לאותם ילדים בעקבות הליכים משפטיים ארוכים, מייגעים ומתישים. הכל תוך שמירת זכויות דיוניות ומהותיות של הוריהם.”

השארת טלפון לקבלת שיחה

סרטון מומחה דיני משפחה וירושה

מאמרים

מינוי אפוטרופוס לקשיש

מינוי אפוטרופוס לקשיש

מינוי אפוטרופוס לקשיש הוא החלטה של בית המשפט. זהו הליך משפטי המיועד למקרים בהם קשישים מגיעים למצב

צוואות הדדיות

צוואות הדדיות

צוואות הדדיות הן כלי משפטי שיכול לתת פתרונות למצבים רבים, וכדאי לזוגות להכיר את האפשרות לערוך צוואה

עורך דין בענייני ירושה

עורך דין בענייני ירושה

עורך דין ירושה מעניק מגוון שירותים משפטיים הקשורים לצוואות וירושות. החל מעזרה בעריכת צוואה, ועד עריכת תצהיר

פתיחת תיק גירושין ברבנות

גירושין ברבנות

הנושא של גירושין ברבנות (בית הדין הרבני) עשוי להיות קצת מבלבל. ולכן לפני שנדבר על גירושין ברבנות,

עורך דין לירושות

עורך דין ירושות

עורך דין ירושות מעניק את מעטפת השירותים המשפטית ליורשים וכל בעלי העניין בירושה. לעתים עורך דין לירושות

עורך דין משפחה

עורך דין אייל סייג, עורך דין משפחה מומחה למספר הליכים ומגוון תחומים הקשורים לתחום דיני אישות, בעל ניסיון

קרא עוד >>

איך מתגרשים

איך מתגרשים יפה ומהר ומה אפשר לעשות כשלא יודעים לאן לפנות? איך מחליטים להתגרש והאם ניתן לפנות לייעוץ

קרא עוד >>

תחומי עיסוק

תחומי עיסוק משרד עורכי דין אייל סייג מתמחה בתחומי עיסוק שונים בעינייני משפחה עורך דין לגירושין ההחלטה להתגרש

קרא עוד >>

מזונות ילדים

מזונות ילדים מספר או מזונות לילד הוא נושא המעלה שאלות רבות מכל הצדדים. לפני שנכנסים לדיון על מזונות

קרא עוד >>